Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

35 százalékkal több támogatás a szőlő- és gyümölcsültetvények műveléséhez

2012. április 19.
35 százalékkal több támogatás a szőlő- és gyümölcsültetvények műveléséhez

 

2012-ben 35%-kal több mezőgazdasági támogatást (de minimis) kapnak a szőlő és gyümölcstermelő gazdák az ültetvényeik műveléséhez felhasznált gázolaj után, mint tavaly.

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012-ben összesen mintegy 190 millió forint nemzeti forrást biztosít a gazdálkodóknak, akik az idén literenként 70 helyett 95 forintot kapnak. 
 
Az érintett 2500 termelőnek 2012. május 31-ig kell benyújtania a támogatási kérelmet postai úton vagy személyesen a lakó- vagy székhely szerinti illetékes megyei kormányhivatalhoz. 
 
A de minimis támogatást azok a gazdák kaphatják, akik az ültetvényeikben felhasznált gázolaj után a nekik járó jövedéki adót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal teljes mértékben visszatérítette. 
 
A mezőgazdaságban de minimis támogatásnak minősül minden olyan (központi költségvetési vagy önkormányzati) forrásból nyújtott támogatás, amelynek összege három egymást követő év alatt nem haladja meg a 7500 eurónak megfelelő forintot, és amiről a támogatást nyújtó, vagy a jogszabály kimondja, hogy mezőgazdasági de minimis támogatásnak minősül.
 
(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás