Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Jogsegély 2014-től a KISLÉPTÉK honlapon!

A SZÖVET alapító tag a KISLÉPTÉK (Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesületében. Friss jogi útmutatóinkat, hatósági állásfoglalásainkat itt keressék: www.kisleptek.hu

 

Közétkeztetési rendelet TÁRSADALMI VÉLEMÉNYEZÉS

  2013. május 10-ig lehet véleményt beküldeni az EMMI részére a rendelet tervezetről.

A Magyar Biokultúra Szövetség és Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület FELHÍVJA a tudatos, a gyermekük egészségéért aggódó szülőket, hogy MÁJUS 10-ig véleményüket, ÉS/VAGY TILTAKOZÁSAIKAT jutassák el a rendelet társadalmi véleményezése során az EMMI részére a krisztina.biro@emmi.gov.hu email címre; valamint MÁSOLATBAN a szabadkai@biokultura.org email címre.

 

Kistermelői és más útmutatók a VM Élelmiszerlánc honlapon

  2013-ban frissíve, a VM elkészítette a "Tájékoztató a kistermelők élelmiszer előállítással kapcsolatos lehetőségeiről" című útmutatót.

 

Élelmiszer jogszabály gyűjtemény

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) oldalán összegyűjtve olvashatóak az aktuális élelmiszer vonatkozású jogszabályok.

 

Kiknek kell Péntárgépet használni

  ABBAN AZ ESTEBEN, ha az adóalany SZÁMLAKIBOCSÁTÁSRÓL GONDOSKODIK, MENTESÜL A GÉPI kiállítású nyugtakibocsátási kötelezettség alól.  EZ A SZABÁLY TEVÉKENYSÉGI KŐRTŐL FÜGGETLENÜL ALKALMAZHATÓ. (A számla kötelező eleme a termék beszerzőjének és a vevőnek a NEVE, CÍME)

 

Pénztárgép használat

    3/2013. (II. 15.) NGM rendelet

a pénztárgépek és taxaméterek.... használatáról ... a  rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról

Megkérdeztük kiknek lehet még egyszerű papírnyugtát használni.

 

Közétkeztetés és Főzőkonyhák

Közétkeztetésben résztvevő konyhák, helyi termék elkötelezettek, egyre többet szeretnének felhasználni helyi, termelői termékekből. A Nemzeti Vidék Stratégia is foglalkozik az Egészséges helyi terméket a közétkeztetésbe programmal. A VM több ezirányú jogszabályi módosítást vitt végig. A FŐZŐ KONYHÁK feldolgozó tevényenységét illetően tettünk fel kérdést a VM szakembereinek.

 

Értékesíthető-e az élő vizeinkből jogszerűen kifogott HAL?

Terepi tapasztalat során felmerült kérdésről, hogy értékesíthető-e pl. a Tiszából vagy Balatonból kifogott hal?

 

Nincs kitelepülési díj!

  Nem kell a kistermelőknek és a RENDEZVÉNY szervezőknek sem alkalmi rendezvényenként 14600 Ft kitelepülési hatósági díjat fizetni.

 

Útmutató a Magyar termék rendelethez

A Vidékfejlesztési Minisztérium elkészítette azt az útmutatót, amely megkönnyíti az élelmiszer-vállalkozások számára az eredetre, származásra történő utalásokkal kapcsolatos jelölési nehézségek kezelését. A  részletes magyarázat mindamellett, hogy megfogalmazza a felhasznált összetevőkkel kapcsolatos elvárásokat, az egyes összetevőkre vonatkozóan értelmezi az általános jelölési szabályokat is.

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás