Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Pénztárgép használat

    3/2013. (II. 15.) NGM rendelet

a pénztárgépek és taxaméterek.... használatáról ... a  rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról

Megkérdeztük kiknek lehet még egyszerű papírnyugtát használni.

 

Közétkeztetés és Főzőkonyhák

Közétkeztetésben résztvevő konyhák, helyi termék elkötelezettek, egyre többet szeretnének felhasználni helyi, termelői termékekből. A Nemzeti Vidék Stratégia is foglalkozik az Egészséges helyi terméket a közétkeztetésbe programmal. A VM több ezirányú jogszabályi módosítást vitt végig. A FŐZŐ KONYHÁK feldolgozó tevényenységét illetően tettünk fel kérdést a VM szakembereinek.

 

Tájtermék polcok, de hogyan?

  Logisztikai akadályokba ütköztünk a tájtermék polcok kialakítása során. Megkértük a hatóság állásfoglalását.

 

Közétkeztetés - Közbeszerzés

  Közétkeztetésre vonatkozó kérdéseinkre a Közbeszerzési Hatóság válaszait csatoltuk. Állásfoglalásunkat a Védegylet Egyesület megbízásából a “Svájci és magyar alulról szerveződő civil szervezetek szövetsége az autonóm helyi gazdaságfejlesztés támogatására” pályázat keretében készült.

 

Erzsébet Étkezési Utalvány és a kistermelői, falusi vendégasztal

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) hírleveléből értesülhettünk arról, hogy a vendégasztal szolgáltató is lehet elfogadó hely!

 

BOR értékesítése piacon, és háztól

Miért nincs a piacokon házibor? Miért nincs a házakra kiírva BOR eladó? Már egy éve is eljutott az a borosgazdai panasz hozzánk, hogy de csak akkor lehet, ha üzletet engedélyeztet (a saját pincéjében), s ennek üzemhigiéniai stb.. előírásait vállalja. (De MINEK?) Ezeknek jártunk utána.

 

Szalicilt NEM szabad! 2011.06.02

  Befőzési szezon van. Hagyományos konyhai előállítás során sem szabad már szalicilt használni! Erről szóló hatósági levelet is olvashatják!

 

Adóügy és bizonylatolás piacon 2011.05.18

  Állásfoglalást kértem, a piacon való zöldség-gyümölcs értékesítés bizonylatolására vonatkozólag.
 

 

Kistermelői regisztráció és értékesítés 2010.10.18

Hatályba lépett júliusban az új kistermelői rendelet. Ennek kapcsán kértünk Hatósági állásfoglalást, melyet a Vidékfejlesztési Minisztrérium, a Nemzetgazdasági Minisztériumnak küldött tovább. MEGKAPTUK a válaszokat.

 

VPOP - Pálinka a falusi vendégasztalon 2010.10.07

A VPOP-tól hatósági állásfoglalást kértünk az új, Pálinkára vonatkozó, szeptember 27-től hatályos szabályokról, a FALUSI VENDÉGASZTAL ÉS KISTERMELŐI értékesítés témában. Megkaptuk a választ.

 

Kitelepülési díj, Kistermelői regisztrációs díj 2010.05.21

2009 ősze óta a termelőknek nem kell az alkalmi rendezvényekhez hatósági engedélyt kérni, és kitelepülési díjat fizetni.

 

Falusi vendéglátásra, vendégfogadásra, vonatkozó elszámolási lehetőségek 2010-től -2010.04.12.

 A falusi vendéglátásból származó jövedelem önálló tevékenységből származó jövedelem lesz, az eddigi adómentesség - amely legfeljebb 1 200 000Ft bevételre vonatkozott - megszűnt.

 

Hatósági állásfoglalás piaci értékesítésről 2010.03.11

Piacon, vásáron 2009 óta állati eredetű terméket, és növény eredetű feldolgozott terméket csak kistermelői nyilvántartásba vett termelő értékesíthet.

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás