Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Erzsébet Étkezési Utalvány és a kistermelői, falusi vendégasztal

2012. február 28.

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) hírleveléből értesülhettünk arról, hogy a vendégasztal szolgáltató is lehet elfogadó hely!

Több falusi szállásadó részéről megkeresés érkezett, hogy a FATOSZ kérjen állásfoglalást a Nemzeti Üdülési Szolgálattól annak érdekében, hogy falusi/kistermelői vendégasztalt működtető falusi szállásadó Erzsébet utalvány elfogadó hellyé válhat-e?

A NÜSZ állásfoglalása értelmében az Erzsébet-utalvány forgalomba kerülésével kapcsolatos gyakorlati feladatokat szabályozó 39/2011. (XII. 29.) KIM (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium) rendelet értelmében Erzsébet-utalvány elfogadóhely lehet minden, a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 3. § 87. pontjában meghatározott kibocsátóval szerződéses jogviszonyban álló, fogyasztásra kész ételt forgalmazó természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet.

A fogyasztásra kész ételek fogalmát semmilyen törvény vagy jogszabály nem definiálja. Fogyasztásra kész étel forgalmazása bármely olyan étel értékesítését jelentheti, amely emberi fogyasztásra változatlan formában alkalmas; lehet hideg és meleg egyaránt.

Ennek értelmében, amelyik kistermelői vendégasztalos szolgáltató a törvényi feltételeknek megfelel, úgy Erzsébet-utalvány elfogadó hellyé válhat.

www.fatosz.eu               www.falusiturizmus.eu

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás