Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Útmutató a Magyar termék rendelethez

2013. január 03.

A Vidékfejlesztési Minisztérium elkészítette azt az útmutatót, amely megkönnyíti az élelmiszer-vállalkozások számára az eredetre, származásra történő utalásokkal kapcsolatos jelölési nehézségek kezelését. A  részletes magyarázat mindamellett, hogy megfogalmazza a felhasznált összetevőkkel kapcsolatos elvárásokat, az egyes összetevőkre vonatkozóan értelmezi az általános jelölési szabályokat is.

A magyar termék rendeletben (74/2012 VM rendelet) meghatározott 3 megnevezés -  magyar termék, hazai termék, hazai feldolgozású termék, – valamelyikének feltüntetésével a fogyasztó információt kaphat a termék összetevőinek eredetére, vagyis hogy azok kizárólag vagy részben származnak Magyarországról, vagy csak a feldolgozás történt Magyarországon. Fontos kiemelni, hogy a magyar termék minősítést vagy bármely más, az élelmiszer magyar származását tartalmazó állítást kizárólag akkor tüntetheti fel az élelmiszer-vállalkozó az árun, ha az megfelel a jogszabályban meghatározott kritériumoknak.

Forrás: www.veddamagyart.hu  és

http://elelmiszerlanc.kormany.hu/download/c/49/50000/%C3%9Atmutat%C3%B3_magyar%20term%C3%A9k%20rendelethez_2012_12_19.pdf

 

Kapcsolódó állományok

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás