Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Lenne itt egy világvége... (vagy mégis van kiút?)

2018. január 15.
Lenne itt egy világvége... (vagy mégis van kiút?)

Humánökológia kurzusok, 2018. tavasz

Klímaváltozás, fajpusztulás, népvándorlás, elidegenedés, korrupció, nyomor – úgy gondolod, mindezt csak elszenveded, de személy szerint semmiről sem tehetsz? Jobb volna vagy rosszabb szerinted, ha kiderülne, hogy mégis csak tehetsz róla? S hogy tehetsz valamit azért, hogy jobb hely legyen a világ.

Hogy a globális kihívások korában mit jelent a felelősség, megtudhatod, ha részt veszel Béres Tamás és Lányi András Felelősségetika a 21. században című kurzusán.

Hogy mi az, amit egy közösség megtehet az ökológiai, gazdasági és társadalmi szempontból kiegyensúlyozott változásért, együtt vizsgáljuk Kajner Péter Fenntartható vidékfejlesztés című kutatószemináriumán.

A Magyar UNESCO Bizottság immár harmadik esztendeje támogatja az ’Agenda 2030 Humánökológiai Kutatóműhelyt. Kurzusaink az ELTE Társadalomtudományi Kar tanrendjén szerepelnek, de nyitva állnak minden egyetemi hallgató (és volt hallgató) előtt!

Az érdeklődőket arra kérjük, 2018. január 31-ig jelentkezzenek be az alábbi e-mail címen: land@tatk.elte.hu.

Az évindító megbeszélésre – mindkét kurzus hallgatói számára – 2018. február 8-án, csütörtökön délután 4-kor kerül sor az ELTE lágymányosi campusán (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a), az Északi Tömb 6.77 szobájában.

A Felelősségetika a 21. században szemináriumai február 15-től, minden csütörtökön 18.00-kor kezdődnek.

A Fenntartható vidékfejlesztés időbeosztását az évindítón véglegesítjük.

 

A kurzusok leírása itt található meg.


A 2016-os és 2017-es kurzusaink leírásai és néhány előadás felvétele az Archívumban, itt tekinthetők meg.

 

Támogatóink

 

UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság Nemzeti Kulturális Alap Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégiuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás