Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Horgászás a Nagyerdei (Miskafoki)-holtágon

Bármilyen járművel jól megközelíthető a Nagyerdei (Miskafoki-holtág). Az egykori Tisza meder, a szabályozás után nyerte el mai alakját. A
Hortobágyi Nemzeti Park fennhatósága alatt álló természetvédelmi terület, horgászni csak a védőtöltés felőli oldalon szabad. Igazi rablóhalas víz. Bár a környék szinte összes ismerős hala megtalálható benne, mégis a csukák állnak a népszerűségi listán. Nagyon szép ártéri erdőben kialakított horgászállásokról szemlélődhetünk itt, figyelve a gázlómadarakat és persze az úszót, kapásjelzőt, mert aki egyszer megtapasztalja, azt talán végleg rabul ejti a természet egyszerű szépsége. A vízterületre korlátozott számban váltható éves engedély és napi jegy.

Alig pár méterre az előző víztől találjuk, a megújult és használatba vett Selypes-éri horgásztavat, az egyesület saját vizét. A horgásztó pályázati forrásokból létesült,sok-sok közösségi munkával.
A vízterület kb. 1,5 km hosszú, átlagosan 12-15m széles. Szép természeti környezetben található, külön érdekessége, hogy a szomszédságában lévő haltelep temperált melegvize is idetorkollik, ami a téli horgászat lehetőségét is előrevetíti.

 
Mivel várjuk Önt: rendezvény, éves engedély, napijegy
 
 
Kategória: Sport, szabadidő

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás