Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Borecet Kft.

Védjeggyel rendelkezik: IGEN
 
Település: Bodrogkeresztúr
Megye: Borsod-Abaúj-Zemplén
Irányítószám: 3916
 
Telefon: 47/656-002
E-mail: dr.fabian.brigitta@borecet.hu
 

A Borecet Kft manufakturális jelleggel Tokaj-hegyaljai borokból (furmint, muskotály, aszú) hagyományos érlelési módszerrel készíti termékeit. Eceteink fahordóban érlelődnek, a borok ízvilágát megőrizve, zamatos, lágy ízeket vonultatnak fel. Igazi magyar tradicionális termék, kizárólag magyar alapanyagokból.
 
Termékeink: Tokaji Borecetek furmintból és muskotályból, Tokaji aszúból készült balzsamecet, furmintból készült borecetek zöldfűszerekkel (kakukkfüves, tárkonyos), bodzás borecet, mézes furmint borecet, ivóecetek négy féle gyümölcsös ízben (Jégvirág: vaníliás-szilvás; Aperif: sárgabarackos-bodzás; Tsupp: meggyes; Violetta: áfonyás-ibolyás), almaecet Jonathan almából, alma balzsamecet, 9 db-os kóstoló csomag.
 
Mióta az emberiség ismeri az ecetet, azóta gyógyító erőt, jótékony hatást is tulajdonít neki. Hippokratész az ókori Görögországban számos külső és belső betegségre ajánlotta az ecet használatát; a Corpus Hippocraticum-ban találjuk az ecet kiváló hatásainak részletes leírását.
A 12. században Hildegard von Bingen apátasszony a következőt írta: „Az ecet valamennyi ételhez jó, mégpedig akkor, ha úgy adják az ételhez, hogy nem viszi el annak ízét, hanem csak egészen enyhén érezhető. Így, kevés táplálékkal fogyasztva az ecet kiűzi az emberből a bűzös anyagokat, csökkenti a nedveket és elrendezi, hogy az étel a megfelelő úton haladjon. Ha azonban annyi ecetet adunk az ételhez, hogy annak íze erősebb, mint az ételé, akkor árt annak, aki elfogyasztja.” Ez a meglátás teljesen helyénvaló, és többnyire a mai táplálkozástudományban is megállja a helyét.
Az ecet, mint gyógyszer patikákban is kapható, ám manapság medicinaként főleg Ázsiában népszerű. Régebb az orvosok tájainkon is előszeretettel alkalmazták, pl. ecetes borogatást „írtak fel” fájó testrészekre, belső fogyasztását pedig mindenféle emésztési problémákra ajánlották.
Bár az utóbbi időben az ecet, mint gyógyszer háttérbe szorult, manapság is sokan ismerik és használják a hagyományos „ecetes” eljárásokat.
Az ecet használata a következő problémák kezelésére javasolt:
– Javítja az emésztést (pl. a lencséhez vagy babból készült leveshez és főzelékhez egy kis ecetet adva elkerülhető a kellemetlen felfúvódás.)
– Tisztítja a szájat és a garatot. Egy pohár ecetes vízzel való öblögetés nagyszerűen kiegészíti a fogmosást. Fertőtlenít és véd a fertőzések ellen.
– Hatásos a rovarok ellen is, ha bedörzsöljük vele a bőrünket!  Elűzi a szúnyogokat és más nemkívánatos rovarokat, de a csípés után a bőrfelületet érdemes bekenni ecettel, mert hűsít, fertőtlenít, kevésbé dagad fel, és kevésbé viszket.
– Bőrtisztításra is kiváló, enyhén hámlasztó hatása van és a zsírt is megköti. Használhatjuk arclemosásra, a zsírosabb, pattanásos részeken, vigyázva, hogy a szembe ne kerüljön (Száraz és érzékeny bőrre ne használjuk!)
– Enyhe ecetes oldatot a samponba vagy öblítővízbe keverve hajunkat is karbantarthatjuk.

 
 

Kapcsolódó állományok

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás