Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Homoktövis őrlemény 100g

Védjeggyel rendelkezik: IGEN
 
Összetétel: bio homoktövis héj, bio homoktövis mag, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
 
Felhasználás: Az őrlemény joghurtba, kefirbe, müzlihez keverve, főzelékekbe szórva, süteményekbe sütve fogyasztható. 
 

És hogy mire jó a homoktövis?

Immunerősítésre
A benne található értékes anyagoknak köszönhetően jelentősen erősíti az immunrendszert, s így fokozza szervezetünk ellenálló képességét.

C-vitamin tartalma magasabb sok, a köztudatban kiemelkedő C-vitamin forrásként számon tartott növényénél. Értékes forrása a B1-, B2-, B8-, E- és K-vitaminnnak, a szervezetünk kiegyensúlyozott működéséhez nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavaknak (Omega-3,6,7,9). Az egészségmegőrzésben  mindenki számára hasznosnak bizonyul, gyerekeknek, időseknek, betegeskedőknek egyaránt.

Szív- és érrendszer karbantartására
Bizonyos tanulmányok szerint szerepet játszik az érfalak rugalmasságának növelésében, a szervezetünkben található káros, LDL koleszterin szintjének csökkentésében, s így az érelmeszesedés s a szívbetegségek kialakulásának megelőzésében.

A fiatalság megőrzésére
Antioxidáns hatású összetevőinek köszönhetően segít szervezetünk öregedését lelassítani. Ezt állítólag a benne található flavonoidok segítségével éri el, melyek hatékonyak a sejtek öregedésének mérséklésében.

A máj védelmére
Hatásos szervünk tisztításában, méregtelenítésében, sejtjeinek regenerálódásában és működésének javításában.

Megküzdés a súlyfelesleggel
Segít az anyagcsere fokozásában, s így a pluszkilók felszaladásának megelőzésében és leadásában, a szövetek feszességét, rugalmasságát is fokozza.

Az egészséges bőrért
Bizonyos kísérletek tanúsága szerint kedvezően hat a száraz, irritált bőrre, gyulladásgátló és a baktériumok elterjedését mérséklő hatása miatt jótékonyan befolyásolja a sebek gyógyulását is. Hámosító és gyulladáscsökkentő hatása szintén a sebek és bőrbetegségek gyógyulását segíti elő.

A sejtek védelmére
Kiemelten tárgyalják daganatgátló, sejtregeneráló hatását. Magas antioxidáns-tartalma hozzájárul a szervezetben lévő szabad gyökök megkötéséhez, gátolva a daganatok növekedését, illetve kialakulását. Rákos betegek terápiájában a homoktövis-készítményeknek ezért van fontos szerepe.

 

 
 
Mérték: 100
Mértékegység: g
 
 
Termékkategória: Élelmiszer
Alkategória: Gyógynövények

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás