Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Borecet / Borecet Bt

Védjeggyel rendelkezik: IGEN
 

A Borecet Bt manufaktúrális jelleggel tokajhegyaljai borokból (furmint, muskotály, aszú) hagyományos érlelési módszerrel készíti termékeit. ceteink fahordóban érlelődnek, a borok ízvilágát megőrízve, zamatos, lágy ízeket vonultatnak fel. Igazi magyar tradicionális termék, kizárólag magyar alapanyagokból

 

Termékeink: Kakukkfüves vagy bazsalikomos, vagy tárkonyos tokaji borecet. Borecet Tokaji Furmintból, vagy Tokaji Muskotályból. Csemege uborka tokaji borecetben. Tokaji balzsamecet aszuból, Termékválogatások.

Mióta az emberiség ismeri az ecetet, azóta gyógyító erőt, jótékony hatást is tulajdonít neki. Hippokratész az ókori Görögországban számos külső és belső betegségre ajánlotta az ecet használatát; a Corpus Hippocraticum-ban találjuk az ecet kiváló hatásainak részletes leírását.

A 12. században Hildegard von Bingen apátasszony a következőt írta: „Az ecet valamennyi ételhez jó, mégpedig akkor, ha úgy adják az ételhez, hogy nem viszi el annak ízét, hanem csak egészen enyhén érezhető. Így, kevés táplálékkal fogyasztva az ecet kiűzi az emberből a bűzös anyagokat, csökkenti a nedveket és elrendezi, hogy az étel a megfelelő úton haladjon. Ha azonban annyi ecetet adunk az ételhez, hogy annak íze erősebb, mint az ételé, akkor árt annak, aki elfogyasztja.” Ez a meglátás teljesen helyénvaló, és többnyire a mai táplálkozástudományban is megállja a helyét.

Az ecet mint gyógyszer patikákban is kapható, ám manapság medicinaként főleg Ázsiában népszerű. Régebb az orvosok tájainkon is előszeretettel alkalmazták, pl. ecetes borogatást „írtak fel” fájó testrészekre, belső fogyasztását pedig mindenféle emésztési problémákra ajánlották.

Bár az utóbbi időben az ecet mint gyógyszer háttérbe szorult, manapság is sokan ismerik és használják a hagyományos „ecetes” eljárásokat.

Az ecet használata a következő problémák kezelésére javasolt:

– Javítja az emésztést (pl. a lencséhez vagy babból készült leveshez és főzelékhez egy kis ecetet adva elkerülhető a kellemetlen felfúvódás.)

– Tisztítja a szájat és a garatot. Egy pohár ecetes vízzel való öblögetés nagyszerűen kiegészíti a fogmosást. Fertőtlenít és véd a fertőzések ellen.

– Hatásos a rovarok ellen is, ha bedörzsöljük vele a bőrünket!  Elűzi a szúnyogokat és más nemkívánatos rovarokat, de a csípés után a bőrfelületet érdemes bekenni ecettel, mert hűsít, fertőtlenít, kevésbé dagad fel, és kevésbé viszket.

– Bőrtisztításra is kiváló, enyhén hámlasztó hatása van és a zsírt is megköti. Használhatjuk arclemosásra, a zsírosabb, pattanásos részeken, vigyázva, hogy a szembe ne kerüljön (Száraz és érzékeny bőrre ne használjuk!)

– Enyhe ecetes oldatot a samponba vagy öblítővízbe keverve hajunkat is karbantarthatjuk

 

Termékjellemzők

  • GMO mentes
  • Tartósítószer mentes
  • Mézzel édesítve
 
Mérték: 0
Mértékegység:
 

Kapcsolódó anyagok

Kapcsolódó állományok

 
 
Termékkategória: Élelmiszer
Alkategória: Ecetek

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás