Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

Kosbor Beregi túra

Tábor/túra dátuma: 2011. május 01. - 2011. július 08.
Helyszín:
 

Pünkösd havában színpompás virágszőnyeg díszíti a beregi réteket,

Pünkösd havában a természet színeivel és énekével hirdeti a megújulást. Ebben az időben színpompás virágszőnyeg díszíti a beregi réteket, a későn érkező gyurgyalag és sárgarigó is elfoglalja fészkét, és a madarak énekükkel adnak hírt párválasztásukról.

Még az enyhe tél után is szemet és lelket gyönyörködtet egy ilyen nap a természetben.

Ezért egy tavaszvégi orchidea túrára invitáljuk a kedves természetbarátokat! Hazánkban több őshonos orchideafaj él, melyek közül néhány a Beregi-síkon is előfordul. Ilyen többek között a pompás kosbor vagy a sarkvirág, melyek tavasz végén, nyár elején együtt virágzanak a szibériai nőszirommal.

Kirándulás közben többek között megismerhetjük ezeket a növényritkaságokat. A túránk során a botanikai és a helyismeretről Egyesületünk szakemberei gondoskodnak.

Természetesen a megadott időponttól eltérően is szívesen vállalunk túravezetéseket! Egyéni egyeztetések alapján a Kosbor túrára májusban és júniusban várjuk a csoportok jelentkezését!

A túrára jelentkezni és információt kérni az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesületnél lehet. (4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6., Szőke Zsuzsa szokezs@e-misszio.hu, http://www.e-misszio.hu, 42/504-403, 20/431-8086)

 
 

Kapcsolódó anyagok

 
Kategória: Ökotúra

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás