Kosár

Üres
A kosár jelenleg üres

"Falusi szálláshely napraforgóval ” ÚJ védjegy július 01-től!

2011. július 05.

  A falusi szálláshelyek védjegyrendszerét a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, a kempingekét a Kempingek Szakmai Szövetsége, a fizető-vendéglátókét a Magánszállásadók Országos Szövetsége koordinálja 2011-től.

A falusi szálláshelyek Napraforgós Tanúsító védjegy alapvető célkitűzése, a széleskörű és szakosodó szolgáltatásokkal, jó szakmai felkészültséggel rendelkező szálláshely-szolgáltatást nyújtó szolgáltatók pozitív megkülönböztetése a többi szálláshely-üzemeltetési engedéllyel rendelkező falusi szálláshely szolgáltatókkal szemben.

    A FATOSZ a „ korábbi „  napraforgós minősítéssel jelenleg több mint 1000 szállásadó rendelkezik. Ezek érvényessége – a minősítés dátumától függően – lépcsőzetesen csökkenő számban 2015-ig használható marketing célokra , de ezen szállásadóknak is engedélyezett a Tanúsító Védjegy  megigénylése.

A Nemzeti védjegyet elsősorban a marketing munkában lehet eredményesen kamatoztatni. A Nemzeti Tanúsító Védjeggyel rendelkező szolgáltatók felkerülnek automatikusan a FATOSZ honlapjára  valamint a MT. Zrt által működtetet NETA ( Nemzeti egységes Adatbázis)  rendszerbe is. A minőség garanciája a folyamatos, évenként megismétlődő ellenőrzés, illetve a szolgáltatók évenkénti szakmai továbbképzése is.

  A FATOSZ által kibővítet, a fakultatív szolgáltatások széles körét, ezen keresztül a szakosodás lehetőségeit is megteremtő, követelmény rendszer, a szolgáltatókat minőségfejlesztésre, magas színvonalú szolgáltatásnyújtásra valamint fogyasztó (turista) orientált szemléletű értékesítő munkára ösztönzi. A Védjegy minősítés  folyamata alapján a falusi szállásadók kérelmüket  a FATOSZ megyei falusi turizmus szervezetéhez  nyújthatják be .A benyújtott kérelmek alapján egy helyszíni szemlére kerül sor, majd ezt követően a Bíráló Bizottság elé kerül jóváhagyásra a kérelem. A sikeres pályázóval a FATOSZ 5 évre szóló védjegyhasználati szerződést köt átadva a kiérdemelt táblát és oklevelet.

A védjegy használat díjáról, a minősítés lépéseiről a kapcsolt dokumentumokból tájékozódhat, illetve a FATOSZ munkatársaitól kérhet tájékoztatást (www.falusiturizmus.eu )

 

Kapcsolódó állományok

Bejelentkezés

RSS
feliratkozás